De A9 loopt niet meer dwars door Badhoevedorp heen. De snelweg is om het dorp heen gelegd en maandag 10 april door minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), wethouder Derk Reneman (Haarlemmermeer), gedeputeerde Elisabeth Post, DB-lid Addy Verschuren van de Vervoerregio en Andre van de Berg (Schiphol) feestelijk geopend.
Minister Schultz van Haegen: “Door de omlegging van de A9 doorsnijdt de snelweg het dorp niet meer. Na de sloop van de oude A9 is het dorp straks weer één. Voor de omgeving betekent dit minder geluid en een schonere lucht. De nieuwe bredere weg is ook goed voor de bereikbaarheid van de regio en daarmee voor het economische motorblok van Nederland.”

Voortaan rijdt het verkeer in de richting van Haarlem tussen de knooppunten Badhoevedorp en Raasdorp om het dorp heen. Sinds december was dat al het geval de andere kant op: richting Amstelveen. Naast een verbetering van ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp is het nieuwe stuk A9 breder dan het oude. De weg heeft drie permanente rijstroken per richting gekregen wat goed is voor de doorstroming van het verkeer in deze drukke regio. Er zijn tien viaducten aangelegd. Daarnaast is het bestaande klaverblad vervangen en is er een nieuwe afrit voor bussen. Dubbellaags ZOAB zorgt voor minder geluid.

Bij het project heeft het Rijk samengewerkt met de provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, Schiphol Group en gemeente Amsterdam. Verschillende overheden hebben ook medegefinancierd. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) heeft de werkzaamheden uitgevoerd en gaat nu een volgende fase in: de sloop van de oude A9. Deze moet uiterlijk in februari 2019 gereed zijn.